Wednesday, February 6, 2013

les français

Son iki haftadır Fransız kahvaltılarına haftada 2 3 gün olacak sekilde geçiş yaptıgım doğrudur. Nutella, reçel, meyve ve yoğurtla tabağımı hazırladığım doğrudur. Meyva ve yoğurdun benim katkım olduguysa yuzde yüz doğrudur. 
  Bugüne kadar brioche ile takılırken ve onu gercekten açma ya benzetirken bugun croissant keşfine çıktım. Ve inanır mısınız sev dim. Alırken yemeyeceğim ama olsun diye aldım ve tabagimi siyirdim. Bizim ki lerden o kadar farklıydı ki bayıldım. Yagsiz, hafif cok güzeldi. Hem tatlı hem Tuzlu ile yenilebilir bir kivamdaydi. Sanırım burda viennosoires dedikleri o kursa gitmeliyim. Bayıldım. 
  Haftada 2 3 Fransız kahvaltısı kahvesiz ve yoğurt, meyva eklentili sekilde oldukça güzel! 
Türkiye de kendi urunlerimle devamını getireceğim :)

A bientot